REGULAMENT

1. Generalitati

Edelweiss Night Run este este un concurs de alergare montana pe timp de noapte avand doua curse diferite de 10 km si de 18 km.

Traseu este unul de dificultate medie, avand in proportie de 95% poteca montana si 5 % drum asfaltat. 70 % prin padure si 30 % pajiste deschisa. Startul si Finishul concursului Edelweiss Night Run vor fi in centrul orasului Campulung Moldovenesc (640 metri). Traseul va urca pe magurile piramidale care se inalta cu 450–500 metri deasupra orasului. Munceii Campulungului, cele mai nordice subunitati ale masivului Rarau: Magura (1176 metri), Runc (1129 metri), Bodea (1073 metri) si Cucoara (944 metri).

Traseul Edelweiss Night Run atinge doua dintre varfurile sus mentionate: Vf.Runc (1129 metri) si vf.Bodea (1073 metri). Traseele fiind de munte, recomandam ca participantii sa aiba experienta in alergare montana si sa poata merge singuri pe traseele marcate de echipa Edelweiss Night Run.

Vor exista puncte de revitalizare pe traseul concursului si in zona de start/sosire. Asistenta medicala va fi formata dintr-o echipa de 3-4 salvatori montani care va avea un asistent in componenta. Ambulanta va fi chemata, in cazul unui accident, de catre membrii acestei echipe. Nu va exista ambulanta stationata in zona de start/sosire.

In cazul retragerii din cursa taxa de participare nu va fi inapoiata. In functie de fenomenele meteo din ziua concursului organizatorii isi rezerva dreptul modificarii traseului, amanarii sau chiar anularii concursului

2. Taxe

Taxa de inscriere pentru turele de 10km si 18km: 100 RON

Taxa de inscriere pentru copii la tura de 2km este suportata de organizatori.

3. Inscrieri

Inscrierea in concurs si validarea inscrierilor.

Inscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site-ul Edelweiss Night Run aici.

Atentie: inscrierea devine valida dupa confirmarea efectuarii platii taxei de inscriere!

Fiecare inscris va trebui sa achite o taxa de participare, comunicata din timp pe site-ul Edelweiss Night Run.

Concurentii in varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani pot participa la competitia Edelweiss Night Run doar insotiti de ambii parinti sau cu acordul acestora in forma autentica (notar).

4. Obligatiile concurentilor

Recomandari

Se recomanda urmatorul echipament

5. Timpi limita

Tura Scurta – 2 h : 30 min

Tura Lunga – 3 h : 00 min (pana la punctual de alimentare km 14, Checkpoint 6)

6. Siguranta

Alergatorii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care un concurent se raneste sau se accidenteaza sau apar alte consecinte din cauza participarii la acest concurs. Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate in caz de nevoie.

Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului. Acestea vor fi stranse de voluntari si aduse la cutia de Obiecte Pierdute

7. Descalificare

Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:

8. Contestatii

Orice participant poate face o contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziilor oficialilor. Contestatia scrisa impreuna cu o taxa de 50 lei se vor depune la masa de inscriere in maxim 15 minute de la afisarea rezultatelor provizorii. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute.

Taxa va fi inapoiata daca contestatia va fi acceptata.

9. Clasament si Premii

Se premiaza categoriile pentru care exista minim 5 concurenti. In cazul unei categorii la care s-au inscris mai putin de 5 concurenti, categoria respectiva va fi comasata cu categoria precedenta. Exceptie fac clasamentele de Open indiferent de cursa.

Cronometrarea se face la secunda, va castiga cel care va ajunge in cel mai scurt timp la punctul de Sosire dupa parcurgerea integrala a traseului, respectand regulile prezentului Regulament.

Detaliile despre premii vor fi postate in curand.